Спускане на вода на бордови катер ''Диспечер''

11/02/2020

 


 

   Булярд Корабостроителна Индустрия АД успешно приключи последния етап от проекта по строителството на пасажерски рейдови катер. Рейдовата лодка бе пусната по вода ,събитието беше съпроводено с  тържествен  ритуал  и коктейл за служителите и гостите на завода. Поздравителна реч произнесе Търговския Директор Георги Арабаджиев ,той благодари на служителите на завода и на партньорите от Украинска страна за добре свършената работа.

 

    Рейдовия катер е построен от екип  Български и Украински корабостроители по проект  „ POSS – 4031 ” под надзора на Руския морски корабен регистър.Съдът е кръстен ДИСПЕЧЕР и ще плава във водите на  Черно и Азовско море.
Катера е с дължина 23.27 метра ,широчина 7.18 метра ,височина на борда 3 метра и максимално газене 1.9 метра.Максималната му скорост е 18 kn  ,oборудван е с главен двигател на “ Volvo Penta ”.
    Предназначен е за обслужване на кораби и платформи с капацитет за превозване на 40 пасажера.Маневреността и оборудването му  позволяват да бъде използван и в операции за търсене и спасяване в открито море.


 


 

Фотогалерия от събитието.

dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
dispetcher
Copyright © Bulyard Shipbuilding Industry AD
Изработка на сайт Интерсофт ООД